Jak vykostit kapra?

 

Kapr je symbol Vánoc, jídlo, které patří na štědrovečerní stůl. Přesto tuto výbornou rybu mnoho lidí nejí ani o Štědrý den. Mnohým vadí jeho drobné kostičky. Jsou jemné a ostré, a pokud je jedlík nepozorný, mohou se zapíchnout do krku a malér je na světě.

Přitom je tak jednoduché kapra těchto kostí zbavit.  Stačí drobná úprava kapra před tím, než ho dáme  na pánev. Pak můžeme jíst bez obav, že nám zaskočí kostička a na rybě si pochutnáme.

Chcete se naučit, jak vykostit kapra?

Přijďte na kurz vaření, kde vás naučím techniku, díky které vám drobná kapří kostička již nikdy nezaskočí.

První tři termíny jsou vypsané na https://varime-zdrave-chutne-a-rychle.webnode.cz/kurzy-vareni/ .

Jestliže vám žádný termín nevyhovuje, domluvte se s přáteli a budete-li alespoň dvě nebo dva, i muži jsou samozřejmě zváni :-), vypíši pro vás další termín.

VIP pozvánka

Mám pro vás předvánoční dárek – slevu na kurz „Jak vykostit kapra?“ ve výši 40%! Cena kurzu pro vás tedy není 1480,-Kč ale pouze 890,- Kč.

Zatím si můžete kapra uvařit podle tohoto receptu:

Kapr na srbský způsob – 2 porce

Potřebujeme:

  • 300 g očištěných porcí kapra
  • 100 g paprik
  • 100 g rajčat
  • 40 g cibule
  • 3 stroužky česneku,
  • 10 g oleje,
  • citrónová šťáva, mletá paprika, sůl, pepř

Příprava:

Porce ryby zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Do zapékací mísy dáme lžíci oleje, a nakrájenou cibuli, na ní vložíme porce ryby. Rybu posypeme směsí na drobno nakrájeného česneku, nakrájených paprik a rajčat. Zeleninu ještě osolíme a opepříme. Zapékáme zvolna ve vyhřáté troubě asi 40 minut.

 

Další recepty na úpravu kapra najdete na

https://varime-zdrave-chutne-a-rychle.webnode.cz/recepty/ .